Representants de la Diputació i l’Ajuntament de Lleó visiten els centres de Sant Joan de Déu Serveis Socials per conèixer el model d’atenció a persones sense llar
Sant Joan de Déu Serveis Socials Barcelona ha rebut aquesta setmana la visita d’una delegació institucional de la Diputació i l’Ajuntament de Lleó, interessada a conèixer de primera mà el nostre model d’atenció integral a persones en situació de sensellarisme i exclusió social. Aquesta trobada s’emmarca dins del compromís compartit de promoure polítiques socials innovadores, amb la voluntat d’implementar iniciatives similars a la ciutat de Lleó.
La delegació ha visitat diversos recursos gestionats per la nostra entitat, com el CRI Creu dels Molers, el projecte Hort de la Vila 2.0, el CRI La Llavor i el centre diürn Folre. Durant el recorregut, han pogut conèixer com s’articula el nostre model d’acompanyament centrat en la persona.
La comitiva institucional estava formada per Ana Arias, vicepresidenta de la Diputació de Lleó, Carolina López, diputada de Drets Socials, Vera López, regidora de Benestar Social i Joventut de l’Ajuntament de Lleó, i Purificación Muñoz, coordinadora de Cohesió Social i Igualtat. Han estat acompanyades per Juan Francisco Seco, director gerent de San Juan de Dios de León, i Dolores Queiro, coordinadora del Programa de Protección Internacional (PPI).
La visita també ha inclòs una trobada institucional a la Diputació de Barcelona on han estat rebuts per Salvador Maneu, director de Sant Joan de Déu Serveis Socials, Cristina Molina, subdirectora assistencial de la UT I, i David Fitó, coordinador de l’Associació SJD Catalunya.
En aquest marc, Salvador Maneu ha remarcat la importància d’aquest tipus de trobades entre administracions i organitzacions socials, que “permeten compartir coneixement i experiències” i afavorir una millor coordinació per fer front al sensellarisme, “un fenomen amb causes estructurals que no es poden abordar només des d’una perspectiva local”.